Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2013-08-12
  Maran

  Vi har fått in till hembygdsmuset en gammal soldatryggsäck den gick under smeknamnet Maran.Modellen känns igen från TV serien Rasken.Vi vet inte allt om maran men den kan ha annvänds under första V-kriget,försvarsmuset i Uddevalla skall hjälpa oss med mer uppgifter,skulle det vara någon läsare som v... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-05-30
  Människors mötesplats

  Riksantikvariet har varje år en kulturarvsdag med ett tema,2013 den 8 september är det där människor möts,vi har i alla tider haft behov av att mötas och dryfta händelser men också ge och ta emot information,idag har många bara datorn och telefonen som kominikation,men det var inte så längesedan som... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-04-18
  Brukssmide

  På lördag startar vi cirkel i brukssmide,smedjan på Säm är städad och klar,till smideskol annvänder vi koks det är det bästa mendet var lite lurigt att få tag på men Orsa Järn och Smide hade och kunde leverera men det fick bli storsäck a 500 kg för annars blir frakten för dyr.cirkelen är ett samarbe... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-04-17
  Saltpannan

  Välkommna. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-03-29
  Vårstädning

  Den kan säkert vara bra att ha tänkte jag för tio år sedan.Ni som är lite till åren känner nog igen denna LM Erikssons telefonväxel som satt i många små växlar på landet men större företag hade en sådan så sent som på sextitalet.När vi fick telefoner med fingerskiva så skrotades mängder av dess men ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela