Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Falkeröd


  Midsommarfirandet på Falkeröd drog en rekordpublik,jag har alldrig sett så mycke folk där tidigare,det fina vädret var nog orsaken men jag känner att misommarfirandet är en större högtid för svenskarna än vår nationaldag framförallt är det barnens dag. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Vrångsholmen

  Platsen är det gamla pojkhemmet på Vrångsholmen,kaffe finns att köpa,det är Tanums Hembygdsförening som tillsammans med Vuxenskolan ordnar det hela. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Vrångsholmen


  Pojkhemmet för vanartiga pojkar från Göteborg,däras liv och levende på Vrångsholmen som inte var ett himelrike utan snarare ett Helvete.Lördagen den 17 maj kommer Torsten Sigfridsson att prata om detta och en del annat som rör Vrångsholmen,det hela börjar KL 16 00 (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Gullhögen

  Nej det är inget aprillskämt utan förr kallade man stallgödselhögen för gullhögen.En gammal maskinförsäljare berättade för mig för längesedan att när han kom till en ny gård så var det första han gjorde var att titta in i ladugården för att se om det var många djur och att dom var väskötta,sen gick ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Soldattorp

  Till sommaren skall boken om soldattorpsinvetering Tanums Kompani vara klar.Men boken om Sotenäs Kompant är klar den sträcker sig från södra Kville till Kungshamn,en intresant läsning för man får reda på mycke om soldatens arbete,hur fungerar ett kompani,roten,löner,pension,befälens uppgifter,soldat... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela