Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Botmedel

  Det finns botmedel mot både kvickrot och vildsvin, jag visar bara en vildsvinsfälla för mot kvickrot gäller andra medel , och det kan man skriva en avhandling om och där ingår inte vildsvinen som en del. När jag satt i går och körde bil och tänkte ( skryt ) på vad jag skulle skriva om så föll det mi... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Vildsvin

  Det är nog första gången jag sett att vildsvin går in i det nysådda och bökat, man kan tolka detta på flera vis, vildsvinen lär älska kvickrotens rötter ( Elytregia repens ) för dom innehåller mycke kolhydrater, så där svinen bökar finns det kvickrot eller? (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Regn

  15 mm fint regn sätter nu fart på det nysådda och vallarna, jag säger inget mer (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Ett litet steg för mänskligheten

  Men ett stort steg för Dick. Varför gjorde jag inte detta för 30 år sedan, det tog inte mer än 2 timmar så var fotsteget till 430 in ihop svetsat och ditsatt. Hur många gånger har jag inte halkat när man skall ta ett högt steg in i hytten, och inte var det bättre att ta sig ur traktorn heller men nu... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Stenarna har blivit tyngre

  Det var inte så länge sedan en kunne jodlöfte en sten på 96 Kg, men nu hogger de jaggu i men en liden knatte, det är väl jorles dragningskraft som har öga för nogge får de ju vära. (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela