Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2014-04-01
  Gullhögen

  Nej det är inget aprillskämt utan förr kallade man stallgödselhögen för gullhögen.En gammal maskinförsäljare berättade för mig för längesedan att när han kom till en ny gård så var det första han gjorde var att titta in i ladugården för att se om det var många djur och att dom var väskötta,sen gick ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-01-19
  Soldattorp

  Till sommaren skall boken om soldattorpsinvetering Tanums Kompani vara klar.Men boken om Sotenäs Kompant är klar den sträcker sig från södra Kville till Kungshamn,en intresant läsning för man får reda på mycke om soldatens arbete,hur fungerar ett kompani,roten,löner,pension,befälens uppgifter,soldat... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-11-17
  Soldattorps iventering

  Nu är allt vårat matriel om soldattorpen i Tanums kompani som vi samlat in under 4 år inlämnat för granskning och för hoppningvis blir det en bok om ett år,vad sägs om nästa års julklapp? Tanken är att vi lägger upp en liten aptitretare på kommunens hemsida (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-10-19
  Frågetävling

  Vad kommer detta att bli?Rätt svar kommer att belönas med en skattefri elle om ni vill kalla de en svart vinst. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2013-10-13
  Veterantraktor

  En veterantraktor i bruk skall läck olja och lukta olja,det är väl inte det bästa för miljön men går dom bara två till fyra timmar per år så får man väl tåla detta. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela