Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Kulturarvsdag


  Årets Kulturarvsdag var temat I krigets spår.Tanums hembygdsförening hade förlagt detta till Kragenäs-Skälleröd där finns många lämningar kvar som tex.kanonvärn och ett stort fort som är intakt.Ansvariga för detta var arkeologerna Kristina och Lasse Bengtsson.Ett hundratal personer kom för att bese ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Väderkvänne


  Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Ulseröds kvarn och Tanums kulturbyggnader.den 4-9 började Rabbalshede Byggservice resa ställningar runt Ulseröds Kvarn så nu är vi på G när det gäller renoveringen. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Ulseröds kvarn


  Nu börjar det likna nåt kaffeboden och lite ställningar har kommit på plats så den närmaste tiden bör ställningar och annat komma upp. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Tanumsdagen


  Tanumsdagen blev en solig och varm knalledag,med nästan 30 grader var det många som besökte sockenmagasinet för våffler,kaffe och svalka,det såldes ca 160 våffler och flera lottringar.Det blev ett bra klirr i kassan och det behöver vi för nu måste Göran Lottas hus på Vinbäck repareras, det är taket ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Soldattorp


  Nu är boken änterligen färdig,det har tagit oss minst 5 år att inventera och dokumentera soldattorpen i Tanums kompani så nu kan ni som vill köpa boken göra det.Vi säljer den på Sannäsdagen,Tanumsdagen,sockenmagastnet Tanumshede tisdag och fredag kl 13-16,men det går bra att ringa Margareta 070-3079... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela