Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2014-09-20
  Tankshinder


  Så här set dom stenhuggna tankshinder som ligger i skogen vid Torimkrysset. (Läs mer)

  40 kommentarer

  Kultur • 2014-09-18
  Kulturvandring


  Sist skrev jag om I krigets fotspår med en vandring vid Kragenäs och dess kriksminnen,vad som är borta sen många år är tankshinder som fanns vid våra vägar,det var gjutna torn på var sida vägen och med stora bomar som man drog över vägen och genom tornen så att tanks inte kunde komma fram på vägen.P... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-09-14
  Kulturarvsdag


  Årets Kulturarvsdag var temat I krigets spår.Tanums hembygdsförening hade förlagt detta till Kragenäs-Skälleröd där finns många lämningar kvar som tex.kanonvärn och ett stort fort som är intakt.Ansvariga för detta var arkeologerna Kristina och Lasse Bengtsson.Ett hundratal personer kom för att bese ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-09-05
  Väderkvänne


  Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Ulseröds kvarn och Tanums kulturbyggnader.den 4-9 började Rabbalshede Byggservice resa ställningar runt Ulseröds Kvarn så nu är vi på G när det gäller renoveringen. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-08-31
  Ulseröds kvarn


  Nu börjar det likna nåt kaffeboden och lite ställningar har kommit på plats så den närmaste tiden bör ställningar och annat komma upp. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela