Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-05-21
  Flygrönn

  Kristina Bengtsson kom hem till oss med en lite ovanlig rönnkvist det var en flygrönn,jag måste säga att jag aldrig hört talas om den.Fåglar älskar rönnbär  men kärnorna i bären kommer ut med avföringen så sitter fåglarna i en grenklyka och skiter så kan det bli så att föet börjar gro till en rönnkv... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-03-05
  Svensk vårvinter

  Ena dagen snöar det och är -12 nästa dag regnar det,men vad det än gör så är våren på väg,snödropparna har varit uppe en tid, nu väntar vi på Tussilago och videkissar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-01-23
  Snö

  Det är inte bara dom små djuren som fåglar tex.som behöver stödutfodring på vintern,själv utfodrar jag ända sedan vi flyttade hit för nio år sedan rådjuren här, dom får havre och halm,för dom är lika trevligt att titta på som fåglar,men glöm inte att har man börjat utfodra så måste man hålla på hela... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-01-16
  Vintermat

  Tack vare den milda vintern så har bland annat gräsänder stannat kvar,det är ochså skojigt att gräsänderna har förökat sig dom senast åren så i bäcken på Säm bakom Martins ladugård finns det 60-70 änder men det beror nog på att dom kommer upp och äter ensilage och kross som Martin lägger ut.Jag berä... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2015-07-14
  Svamptider

  Eva och Kent på station låg inte på latsidan i söndags,medan jag städade bort björkarna i Grebbestad så knallade Kent till skogs för att ta vara på skogens gula guld och det gjorde han med besked som synes,själv gick jag till skogs men hittade ingen svamp tröstar mig med att jag slipper rensa vilket... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela