Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 75

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-01-16
  Vintermat

  Tack vare den milda vintern så har bland annat gräsänder stannat kvar,det är ochså skojigt att gräsänderna har förökat sig dom senast åren så i bäcken på Säm bakom Martins ladugård finns det 60-70 änder men det beror nog på att dom kommer upp och äter ensilage och kross som Martin lägger ut.Jag berä... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2015-07-14
  Svamptider

  Eva och Kent på station låg inte på latsidan i söndags,medan jag städade bort björkarna i Grebbestad så knallade Kent till skogs för att ta vara på skogens gula guld och det gjorde han med besked som synes,själv gick jag till skogs men hittade ingen svamp tröstar mig med att jag slipper rensa vilket... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2015-04-04
  Vitsippor

  Att se vitsippor blomma i början av aprill är inte helt fel. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2015-03-18
  Solförmörkelse

  På fredag Kl.10:52 börjar en drygt 80% solförmörkelse.Kommer ni i håg hur det var den 30 juni 1954 och vad ni gjorde? Själv kommer jag mycke väl i håg den händelse och var jag befann mig,man kunde köpa   glasögon med datum på men sotat glas gick också bra,  Strömstad hade en till dage framtagen post... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2015-02-12
  Himlen Brinner

  Trots att snön och tycker jag vintern har lämnat oss så får bilden prata för sig,bilden är tagen från mitt kontorsfönster. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela