Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • 2 meter

  Upplever att folk är lydiga i butiker och andra ställen när det gäller att hålla 2 m gränsen, men det går ju inte att tillämpa över allt. En slogan som jag minns var håll avstånd Svensson men det gällde i trafiken men där är man mindre nog med att hålla avstånd. Vårbruket är avklarad, när det sås 3 ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Glöm inte alla dom som vågade livet

  För att hjälpa våra nabor under dom här 5 åren, så här efteråt känns det som en ävetyrsbok när man läser om deras  ( äventyr ) insatts. Ingrid lever och är 91 år, jag bodde granne med Ingrid och Erik på Stare 47-48 , Erik lärde jag känna närmare på 60 talet men det är en annan historia. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • 80 år sedan sist Norge stängde gränsen

  Men då var det inte Coronakrisen utan  det var Tyskarna som tågade in i Norge den 9 april 1940 och då som nu vet vi inte när dom öppnar, sist varade stägningen i 5 år hoppas att det inte blir lika länge denna gång (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet,Framtiden
 • Det luktar skit det är vår!

  Det ligger mycke i det för vårbruket är nog den största högtiden för en bonde. När brukar vårarbetet börja? Självklart finns det inget svar för det är vädret som avgör, förr jag tänker på 60 talet så sa man att våren kom en mil per dag räknat från Skåne och det stämde ganska bra för här på dom tyngr... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • En liten juklapp till bönderna

  Nu har även skogsbönder fått känna av skador för nu går svinen in i planteringar och förstör, jag nämner inte trädgårdar och allmänna grönområde för det har jag gjort tidigare, man har lättat på bestämmelser när det gäller försäljninen av köttet också men är köttet för dyrt är det svårt att sälja nå... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela