Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Spinner som en katt

  Men generatorn skall bytas likaså filter och olja men delar och rätt olja måste fram först men det är Lantmännens Maskins sak att lösa. (Läs mer)

  11 kommentarer

  Kultur
 • Team BM 200

  Alf har böjt till ett nytt bränslerör, nu är alla bränslerör kopplade till en nyrenoverad förgasare öppna bensinkranen och hoppas på det bästa? Det vore konstigt om all var ok, bensinen flödar över i förgasaren så det är bara att skruva ned förgasaren och kolla vad som inte fungerar blåste ren flotö... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Kultur
 • Liten tuva välter ofta stora lass heter det!

  Men så illa var det inte, när traktorn var i gång läkte det lite bensin men inte när den stod still å vi kunde inte hitta felet men när vi plockade loss alla bränslerören så var en mutter sprucken det var först när man gjorde ren den som sprickan syntes så nu är det Alfs jobb att fixa till nytt rör ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Så möe kabel på en gammel traktor

  Tidigare satt säkringsdosan under tanken så man bordt ha fingrar och armar som en liten onge så Bror och jag bestämde att flytta den till ett bättre ställe där den är skyddad och lättåtkommlig, det blir ingen jordning i karossen utan varje ljusställe får en egen jordkabel så från strålkastare och ba... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Socialt
 • Medicinalväxter

  Per-Allan i Hoghem berättade att under kriget var vi avstängda från omvärlde så mediciner gick inte att få in i landet så skolbarnen uppmanades gå ut i naturen och plocka olika växter som kunde användas till medeciner, det fans uppgifter och bilder på hur dom såg ut och var dom växte, sen lämnades d... (Läs mer)

  5 kommentarer

  LandetDela