Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Spinner som en katt

  Men generatorn skall bytas likaså filter och olja men delar och rätt olja måste fram först men det är Lantmännens Maskins sak att lösa. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Team BM 200

  Alf har böjt till ett nytt bränslerör, nu är alla bränslerör kopplade till en nyrenoverad förgasare öppna bensinkranen och hoppas på det bästa? Det vore konstigt om all var ok, bensinen flödar över i förgasaren så det är bara att skruva ned förgasaren och kolla vad som inte fungerar blåste ren flotö... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Liten tuva välter ofta stora lass heter det!

  Men så illa var det inte, när traktorn var i gång läkte det lite bensin men inte när den stod still å vi kunde inte hitta felet men när vi plockade loss alla bränslerören så var en mutter sprucken det var först när man gjorde ren den som sprickan syntes så nu är det Alfs jobb att fixa till nytt rör ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Tänk om traktorn kunde prata

  67 år i jordbrukets tjänst tänk va mycke den har upplevt tänk när den lämnade fabriken i Eskelstuna våren 1953 å hamnade hos en bonde å var gårdens stolthet säkert under hela 50 talet, det är detta jag känner när jag pysslar om den, i går fick den en ny terostat en orginal fanns inte så det blev hem... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Va då julgran?

  Man borde nog säga julträd för i stora delar av världen så är det andra trädslag som gäller, goda vänner som bott utomlands har haft nån art av tall som julträd så i år fick det bli en tall som utomhusgran, förresten så växer det en massa tallar på tomten. (Läs mer)

  5 kommentarer

  KulturDela