Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Ä u galn skalar du träane!

  När jag fick elräkningen för ett tag sedan tänkte jag på att vad lättvindigt vi har det behöver bara trycka på knappen så lyser det och mörkret är borta, annat var det i gångna tider, kom att tänka på när prosten höll predrikan ur gamla testamentet och sa, herren slog ut armarna och sade Varde Ljus,... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Annorlunda firande

  Ann-Marie fick en annorlunda uppgift i år när hon höll sitt tal på Sverige nationaldag eller Svenska flaggans dag som den också kallas, Nationaldagen kom till i slutet av 1800 talet medan Svenska flaggans dag kom till först 1916 men firas på samma dag av praktiska skäl, här i kommunen var det Hemvär... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Militära

  Fodral F 11 är 16 cm lång men vad innerhåller den ? Man blir aldrig förvånad över det militära, har varit med och tömt olika militärförråd som allt skulle kastas så jag kunde inte låta bli att ta vara på en massa härliga grejer bla. detta fodral 11, ni får försöka gissa jag ger er svaret på söndag, ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Men Punschen då?

  Jag har druckit varm punsch till ärtsoppa några gånger och det är inte helt fel men jag tror inte den hade med fastan att göra utan det var nog så att det har med militära att göra, att officersmässen inte var någon nyckterhetsinrättning är nog allom bekant. att ärtsoppa kan skapa gaser i magen är o... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Torsdasmad

  Kokta ärter, Slottssenap,Arla mjölk,Vasa knäckebröd och Svensk herrgårdsost vad mer behöver man till en torsdagsmidda ! pannkakor med sylt säger mångra och det är ok. men själv räcker det med ärter å knäckebröd, jag skippar fläsket,men varför denna stabbiga mat på torsdag? det lär vara från  medelti... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela