Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Förberedd på det värsta

  Fiberkabelen ligger under den bron som skall rivas på Säm och risken är stor att den då går sönder, redan när vi drog fibern så planerade vi detta och satte ett extra kopplingsskåp så det är max 200 m mellan 2 skåp och nu har vi lagt en ny 16 mm slang mellan skåpen och med en 32 mm skyddslang på 40 ... (Läs mer)

  3 kommentarer

  Framtiden
 • Folk glömmer så lätt

  För två år sedan hade vi en sommartorka som få upplevt och folk förstod att vi var långt i från självförsörjande på mat och mycke annat, nästa alla var förstående för att vi måste höja vår beredskap läs självförsörsörjningsgrad, rubrikerna var stora och rösterna var höga, men nu två år senare hur må... (Läs mer)

  1 kommentar

  Framtiden
 • 80 år sedan sist Norge stängde gränsen

  Men då var det inte Coronakrisen utan  det var Tyskarna som tågade in i Norge den 9 april 1940 och då som nu vet vi inte när dom öppnar, sist varade stägningen i 5 år hoppas att det inte blir lika länge denna gång (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet,Framtiden
 • 30 år sedan Berlinmuren föll

  När jag i går kväll såg ett program om muren kunde jag inte låta bli att leta fram denna bild som jag tog 1969, muren började byggas 1961 och började rivas 1989, när man skulle bygga den så rev man husen men behöll en gavelen som mur, åvanpå göt man fast trasiga glasbitar. Vi som har upplevt det kal... (Läs mer)

  1 kommentar

  Framtiden
 • Snart smäller det

  Det brukar smälla en hel dei vid nyårsfirande, men jag tycker det är lite mindre nu än för flera år sedan, förbjudet att använda raketer på pinne har gjort en del men det har ökat med andra raketliknande monster både till pris och effekt, att man skärper kraven är på tiden för de flesta djur både i ... (Läs mer)

  1 kommentar

  FramtidenDela