Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Tror du den passar?

  Åsa på Västbacken som brukar slå slåtterängar lite varstans med häst och en gammal slåttermaskin  som slitstålet i fingrarna var helt slut så den slog inte så bra i fint gräs lovade att försöka hjälpa henne att hitta nya slitstål till fingrarna, några nya finns inte att uppbringa men en man i Herrju... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • Min mest trasiga och lästa bok

  Svenska Gods och Gårdar som kom ut 1943 har varit en källa till stor glädje för många inte minst släktforskare och för oss i Hembygdsföreningen men man får förstå att alla uppgifter inte alltid är korrekta men det gäller även kyrkoböcker, den andra boken i detta ämne är Gårdar i Göteborg och Bohuslä... (Läs mer)

  5 kommentarer

  Landet
 • Nu vill vi hem

  Det är lustigt med tamdjur för när hösten kommer så vill dom hem och träffa sina kompisar som dom inte träffat sen tidigt i våras,det är väl som att börja skolan efter sommarlovet, i år får dom inviga den nya lösdriften, det är 5 st kvar ute så nästa helg kommer dom hem för det är betydligt lungnare... (Läs mer)

  6 kommentarer

  Landet
 • Va trött man blir

  Det är tråkigt att se gamla ladugårdsbyggnader sakta men säkert med tyngdlagens hjälp närma sig marken, har sett denna ladugård sen det fanns djur i den,vore självklart att ägaren tar ansvar och river ner allt men jag vet att detta inte kommer att ske så jag får se den sakta ramla ihop. (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • Skörden klar

  Så tidigt tror jag inte att jag har varit med om men man får komma i håg att i dag sår man allt på ett par dagar så allt mognar samtidigt men sommare har varit gynnsam för skörden så den blev bra även i år. Mitt bekymmer nu är att fibern måste flyttas närmare järnvägen för där den nu ligger kommer e... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela