Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Vårstädning

  Skall det hända nått får det vara stora grejer, det kostar en del, hyra per dag för burken, transport fram och tillbaka och sortering på tippen som betalas per ton så en skall undvika järnskrot tex. på mindre än en dag hade vi fyllt containern men det finns mycke bra ha grejer kvar, nästa gång blund... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • -17-18 grader det är kallt

  Framför allt när det har hållit på in nästan 3 veckor det var många år sedan, men hur går det med djuren som går ute med vatten och annat? vattnet har nog för många varit lite bekymmer för elkablar som hålla vattnet varmt har inte alltid räckt till i år och när elkabelen pajade hos Martin var det ba... (Läs mer)

  10 kommentarer

  Landet
 • Medicinalväxter

  Per-Allan i Hoghem berättade att under kriget var vi avstängda från omvärlde så mediciner gick inte att få in i landet så skolbarnen uppmanades gå ut i naturen och plocka olika växter som kunde användas till medeciner, det fans uppgifter och bilder på hur dom såg ut och var dom växte, sen lämnades d... (Läs mer)

  7 kommentarer

  Landet
 • Tror du den passar?

  Åsa på Västbacken som brukar slå slåtterängar lite varstans med häst och en gammal slåttermaskin  som slitstålet i fingrarna var helt slut så den slog inte så bra i fint gräs lovade att försöka hjälpa henne att hitta nya slitstål till fingrarna, några nya finns inte att uppbringa men en man i Herrju... (Läs mer)

  9 kommentarer

  Landet
 • Min mest trasiga och lästa bok

  Svenska Gods och Gårdar som kom ut 1943 har varit en källa till stor glädje för många inte minst släktforskare och för oss i Hembygdsföreningen men man får förstå att alla uppgifter inte alltid är korrekta men det gäller även kyrkoböcker, den andra boken i detta ämne är Gårdar i Göteborg och Bohuslä... (Läs mer)

  6 kommentarer

  LandetDela